KÖZLEMÉNY

Vizi Zoltán önkormányzati képviselő, a 2018. december 4-én tartott képviselő-testületi ülésről készített, közösségi internetes oldalon közzétett „beszámolójában” több olyan dolgot állít, ami nem fedi a valóságot.

  1. Valótlanságot állít, amikor azt írja: „…közel 50 pályázatot adtunk be a TOP pályázatokhoz.”

A valóság az, hogy 14 pályázatot adtunk be a TOP pályázatokhoz.

  1. Valótlanságot állít, amikor azt írja: „…és fizettünk ki pályázatírásra több tíz millió ft-ot(szinte kivétel nélkül nyíregyházi és debreceni cégeknek.)”

A valóság az, hogy a 14 db TOP pályázat közül összesen 4 db-ot írt nyíregyházi illetőségű cég.

A 4 pályázatból eddig 2 nyert, összesen 362.786.081 Ft támogatást. Ha ehhez hozzávesszük az energetikai fejlesztés által a következő években megtakarított rezsi költségeket, akkor ez jóval fél milliárd Ft fölött lehet.

További 1 pályázat volt, amit nem Nógrád megyei cég írt, szintén nyert, további 120 millió Ft-ot.

A 14 beadott TOP pályázatunkból 9-et Nógrád megyei cég írt, ebből eddig 1 kapott támogatást.

  1. Vizi Zoltán azt írja: „…A külterületi utak környezeti hatástanulmányánál nem véletlenül szavaztam nemmel. Ugyanaz történt, mint a pályázatírásnál.” 

Vizi Zoltán megtéveszti a lakosságot, mikor nem írja le, a polgármester tájékoztatta őt és a képviselő-testület tagjait is, hogy két évvel ezelőtt egy Nógrád megyei ajánlat 2,5 millió Ft volt, most 1 millió Ft-tal kevesebbért sikerült szerződést kötni. Valóban nem Nógrád megyei céggel, de 1 millió Ft megtakarítás a város költségvetésében jelentős tétel.

Jobb lett volna az ünnepek előtt már nem foglalkozni ilyennel, de ez túl durva volt ahhoz, hogy elmenjünk mellette.

Szívesen folytatom az újévben ettől részletesebben is.

Van mivel.

Stayer László

polgármester