TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002

“Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum

TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002

A Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna helyi foglalkoztatási együttműködés lehetőséget teremtett arra, hogy a helyi problémákra helyi szinten szülessenek megoldások. A projekt keretében megvalósultak a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalára fókuszáló tevékenységek egyaránt. A program főként az álláskeresők foglalkoztathatóságának javítását szolgálta képzési és foglalkoztatást ösztönző beavatkozások segítségével, valamint támogatta a munkaerőpiacra történő eredményes visszavezetést segítő, programokba bevonást és programban maradást elősegítő munkaerő-piaci szolgáltatásokat. A keresleti oldalt erősítette a projekt keretében megvalósított befektetés-ösztönzés, amely munkahelyeket teremtő beruházásokat kívánt a térségbe vonzani, valamint a térségi szereplők fejlesztéseit segítette elő.

A munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt erősítette a térségi munkaerőpiac releváns szereplői közötti együttműködés kialakítása és tartalmi elemeinek bővítése. Az együttműködés hozzájárult a munkaerő kínálatot alakító képzések tartalmi és minőségi jellemzőinek javításához, a helyi gazdaság erősítéséhez, a térségi foglalkoztatók együttműködéséhez és a foglakoztatási helyzetet javító szabályozási és egyéb intézkedések, változtatási igények kialakításához.

A pályázó: Nógrádi fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft, konzorcium további tagjai: Bátonyterenye Város Önkormányzata, Szécsény Város Önkormányzata, a Pásztói Polgármesteri Hivatal, Nógrád Megyei Kormányhivatal, valamint a Kontakt Alapítvány.

A projekt teljes költségvetése 1,383 milliárd forint, melynek legalább 70%-át munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kellett költeni.

Szécsény Város Hivatalos Weboldala