TOP-3.2.2-15-NG1-2016-00002

UNIÓS ÉS HAZAI TÁMOGATÁSBÓL MEGÚJULÓ ENERGIÁRA ALAPOZOTT INTÉZMÉNYFEJLESZTÉS VALÓSUL MEG SZÉCSÉNYBEN   

Szécsény Város Önkormányzata konzorciumban a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Nonprofit Közhasznú Kft.-vel a Széchényi 2020 Terület- és Település fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett, „Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében” című pályázati kiírás keretében 253,65 millió forint vissza nem térítendő 100%-os támogatást nyert el. A projekt keretében nyolc közszolgáltatásnak helyet adó épület energetikai korszerűsítése valósult meg napelemes rendszerek telepítésével, három épület esetében pedig a fűtési rendszer is korszerűsítésre került talajszondás-hőszivattyús, illetve biomassza fűtési rendszerekre.

A projekt fizikai befejezésének határideje:
 2019.10.31.

A projekt keretében nyolc ingatlan energetikai korszerűsítése valósult meg. Ezekből hét ingatlan 100%-ban az önkormányzat tulajdonában áll, míg egy ingatlan – az Egészségügyi Centrum – a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum Nonprofit Közhasznú Kft.100%-os tulajdona.

 

Épület (fejlesztési helyszín) megnevezése Tervezett Napelemes rendszer teljesítménye Tervezett Fűtési rendszer teljesítménye
Egészségügyi Centrum 50 kW
Kézműves ház 5,5 kW
Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága 9 kW
Krúdy Gyula Városi Művelődési Központ 50 kW
Orvosi rendelő 2 kW 10 kW-os biomassza fűtés
Cseperedő Óvoda és Bölcsőde 15 kW 72 kW-os talajszondás hőszivattyús fűtés
Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános
Iskola és Gimnázium Iskolai intézményegysége
17 kW
Polgármesteri Hivatal 50 kW 80 kW-os talajszondás hőszivattyús fűtés

A fejlesztés keretében valamennyi épület esetében sor került napelemes (HMKE) rendszerek telepítésére, melyekkel azok áramfogyasztását váltottuk ki. Mindemellett a 2051. helyrajzi számon található orvosi rendelő esetében a fűtési hőigény kielégítésére biomassza kazán került telepítésre, míg a Cseperedő Óvoda és Bölcsőde valamint a Polgármesteri Hivatal épülete esetében talajszondás hőszivattyús fűtési rendszert alakítottunk ki.

A projekt célja az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, az épületek üzemeltetési költségeinek csökkentése, ezáltal a környezetvédelem és a fenntartható-fejlődés elősegítése.

Szécsény Város Hivatalos Weboldala