TOP-1.4.1-15-NG1-2016-00008

UNIÓS ÉS HAZAI TÁMOGATÁSBÓL LÉTESÍT ÚJ HÁROM CSOPORTOS BÖLCSŐDÉT SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Szécsény Város Önkormányzata a Széchényi 2020 Terület-és település fejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével ” című pályázati kiírás keretében 300 millió forint vissza nem térítendő 100%-os támogatást nyert el egy új 3 csoportos bölcsőde megvalósítására.

A projekt fizikai befejezésének határideje:
2020.08.31. 

A bölcsődei ellátás komplex fejlesztése Szécsényben című pályázat jóvoltából egy modern, minden igényt kielégítő új bölcsőde jön létre. A beruházás célja, hogy csökkentse a Szécsényben és a Szécsényi Járásban meglévő bölcsődei férőhelyhiányt és hozzájáruljon a Kormány által kitűzött célokhoz, vagyis a munkavállalói mobilitás támogatásához, és a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítéséhez. Az új bölcsőde javítja a gyermekjóléti alapellátásokhoz való hozzáférést, valamint a szolgáltatás minőségének fejlesztése által támogatja a kisgyermeket nevelők munkavállalását, ezáltal a gyermekes családok helyzetét nagyban megkönnyíti.

Az új, minden igényt kielégítő 642 m2 alapterületű 3 csoportos, önálló bölcsődei intézmény megvalósulása új munkahelyeket is teremt, mely igen fontos ebben az igen magas munkanélküliséggel sújtott járásban. A komplex fejlesztés eredményeképpen a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés, valamint szolgáltatások minőségi fejlesztése is megvalósul. A projekt keretén belül megvalósuló megújuló energia felhasználása révén (napelemes rendszer) a beruházás hozzájárul hazánk környezetvédelmi célkitűzéseinek és EU felé tett vállalásainak teljesüléséhez, és a CO2 kibocsátás csökkenéséhez.

A fejlesztés a pályázati felhívás alapvető célkitűzéseihez járul hozzá:

  • támogatja a kisgyermeket nevelők munkavállalását
  • a családok, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítését
  • továbbfejleszti a kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító intézmények kapacitásait és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét

Szécsény Város Hivatalos Weboldala