TÁJÉKOZTATÓ A KÉMÉNYSEPRÉSRŐL

A kéményseprői közszolgáltatás a járvány miatt szigorúbb
szabályok alapján működik. Az ügyfélszolgálatok előzetes jelzést követően fogadnak ügyfeleket, a katasztrófavédelem kéményseprőit érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítési időpontját pedig ahol lehet, átütemezik. Az ügyfelek és a kéményseprőink egészségének megőrzése érdekében a tevékenységet azokra az esetekre korlátozzuk, ahol az ellenőrzési időpont megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy halaszthatatlan fontosságú probléma merül fel.
A március 17-ét követő napokra kiadott kötelező társasházi-sormunka értesítők tárgytalannak minősülnek, ezeket az ellenőrzéseket a katasztrófavédelem kéményseprői később, új időpontban végzik majd el. Nincs változás a műszaki vizsgálatokat, vagy üzemzavar-elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik.
Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, de kérjük, hogy a személyes ügyintézés helyett válasszák a:
1818 (1-9-1-es) telefonos, a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ weboldalon regisztráció nélkül működő online, vagy más írásbeli ( BM OKF GEK, 1903 Budapest, Pf.: 314.;
kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu) csatornákat.