LÉÜZEM ÉPÜL SZÉCSÉNYBEN

A Házikó Farm Kft. egy 600 négyzetméteres gyümölcs- és zöldséglevek előállítására és palackozására alkalmas feldolgozó üzem építését kezdte meg Szécsényben. Az üzem működésének meghatározó alapelvei a 100%-ban adalék- és tartósítószer mentes előállítás, illetve a teljes követhetőség. A projekt 193,45 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósul meg.
A Házikó Farm Kft. a Nógrád megyei Szécsényben gyümölcs- és zöldséglevek előállítására és palackozására alkalmas feldolgozó üzem építését kezdte meg egy 600 négyzetméteres, saját tulajdonú üzemcsarnokban. A tervezett gépsor elő-feldolgozást is végez, így nyers gyümölcs, illetve gyümölcsvelő feldolgozására is alkalmas. A feldolgozóüzem óránként 1000 palack természetes, egyedi címkével ellátott gyümölcslevet állít elő. A projekt megvalósításához a Vidékfejlesztési Program irányító hatósága, a Házikó Farm Kft. VP-3-4.2.1-15 kódszámú felhívásra benyújtott pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette, így 193 445 732 forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A feldolgozó sor és csomagolás a HÁZIKÓ FARM minőségbiztosítási alapelveit követi. Ez azt jelenti, hogy a beltartalom-kímélő eljárással előállított termékek semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak, az alapanyag feldolgozás útja pedig mindvégig követhető, aminek eredményeként a termékcímkék alapján pontosan azonosíthatók az alapanyagokat termelő gazdaságok.
A feldolgozó üzem, a gyártó kapacitás kihasználtságának függvényében, a helyi gazdaságok igényeit is igyekszik kielégíteni bértöltéssel és bérpalackozással, a végtermékeknek azonban ilyen munkák esetében is meg kell felelniük a minőségi követelményeknek. Az új létesítmény bemutató- és tanüzemként is kíván működni, amely lehetőséget biztosít a rövid élelmiszerellátási láncok alapelvei mentén történő, teljesen átlátható működés bemutatására és tesztelésére.