KORLÁTOZÁSOK A HÉTVÉGÉN

Tisztelt szécsényi lakosok!

A 71/2020.(III.27.) Korm. rendelet, valamint az előző hétvégéken a polgármestereknek biztosított felhatalmazás alapján, az elmúlt időszak tapasztalataira, illetve lakossági visszajelzésekre alapozva, az előttünk álló hétvégére (2020. május 2. 00.00 órától 2020. május 3. 24.00 óráig terjedő időszakra) a kijárási korlátozások tekintetében az alábbi módosításokat alkalmazzuk:

  • élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9-11 óra közötti időpontban vásárolhatnak a 65 év feletti polgárok, a 65 év alattiak csak ezen időszakon kívüli időben.
  • fokozottan kérjük, sőt elvárjuk, hogy az üzletekben ne csoportosan vásároljanak, hanem egy családból csak egy fő. Kivételt jelent a kiskorú gyermekkel együtt vásárló szülő. Ennek betartatása a kereskedelmi egység üzemeltetőjének a feladata.
  • a 4 nagyobb élelmiszerbolt esetében kérem, hogy csak bevásárlókocsival lehessen belépni az üzletbe, és csak annyi kocsit helyezzenek ki, amennyi együttes használata esetén is biztosított a kötelezően előírt személyes távolságtartás. Kérem továbbá, hogy az esetleges kint állóknak alakítsanak ki ideiglenes „várakozói zónát”.

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, és aki teheti, maradjon otthon!

Szécsény, 2020. 04. 30.

Stayer László

polgármester