SZÚNYOGGYÉRÍTÉS ISMÉT

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja által szervezett, és a megbízott PMG Szúnyogkontroll Konzorcium szerint az elmaradt szúnyoggyérítés valamelyik tartaléknapon, 2019. június 26-án, vagy 27-én lesz elvégezve, a napnyugta utáni órákban. Szécsény belterületén földi, a külterületen légi úton végzik el a munkát. Eddig ezeket az információkat kaptuk, amint bármilyen változásról értesítenek minket azonnal jelezzük.

A kipermetezésre kerülő vegyszer mennyisége: 0,6 liter/hektár, 50 mikrométer cseppnagyságban. A hatóanyag mennyisége és megnevezése: 0,12 % deltametrin.

Méregkategória: gyakorlatilag nem mérgező emberre, gerinces állatokra nem veszélyes. Forgalmi kategória: szabadforgalmú, folyékony rovarölő szer.

Közegészségügyi veszélyessége: gyakorlatilag nem veszélyes

Méhveszélyesség: méhekre mérsékelten veszélyes, a kontakt hatóanyag-maradék toxicitása nyolc óránál rövidebb ideig tart, így a készítmény rendeltetésszerű felhasználás esetén a méheket nem veszélyezteti. (Késő esti órákban történő permetezéskor már gyakorlatilag nincs méh-repülés.) Halveszélyesség: halakra nem veszélyes.

dr. Pifka-Boda Zsuzsanna jegyző