SZÉCSÉNYBEN A 65 ÉV FELETTIEK IS SZÁMÍTHATNAK RENDKÍVÜLI SEGÍTSÉGRE

Tájékoztatom a tisztelt szécsényi lakosokat, hogy minden háztartásba eljuttatunk egy szórólapot, melynek mind a két oldalán fontos információkat kapnak.
Az egyik oldalon jegyzői tájékoztatást olvashatnak a következő időszakra vonatkozó hivatali ügyintézésről, a másik oldalon egy felhívást az idősek megsegítésére vonatkozóan.
Mindkét dokumentumot honlapjainkon is olvashatják.
Bár az idősek ellátásról szóló kormányrendelet a 70 év felettiekre vonatkozik, Szécsényben ezt kiterjesztjük a 65 év feletti lakosokra is. Lakónyilvántartásunk szerint ez 1115 fő. Nyilván sokan vannak, akik számíthatnak közeli hozzátartozóikra, de biztos többen lesznek, akik segítségre szorulnak.
Köszönjük a nagylelkű felajánlásokat, már többen jelentkeztek önkéntesnek és már most is sokan segítenek. Az igények beérkezése után tudjuk szervezetté tenni az idős emberek ellátását. Célszerű lenne több személy ügyintézését egy-egy emberre bízni, hogy ezzel is csökkentsük a városban a mozgásokat.
Az igénylő lapok visszajuttatásának több módja lehet. Legjobb az elektronikus. Megfelelő a telefonos visszajelzés is. Hívják bizalommal a szórólapon található telefonszámot. De akkor is telefonálhatnak, ha kitöltötték már a lapot, hivatalunk alkalmazottai felkeresik Önöket a lap átvétele céljából.
Készen állunk a feladatra, kérjük éljenek a lehetőséggel.
Nagyon fontos, hogy az idősebb korosztály a lehető legkevesebb időre, vagy inkább semennyire ne hagyja el otthonát!
Szécsény, 2020.03.17.
Tisztelettel:

Stayer László
polgármester