RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt szécsényi lakosok!

Csak olyan információkat közölhetünk Önökkel, amelyeket hivatalos helyről megerősítve kapunk, és nem közölhetünk semmi olyan információt, amit nem hivatalos helyről kapunk, amely személyiségi jogokat sérthet, amelyekre nincs felhatalmazásunk.

Ezért a félreértések elkerülése végett tájékoztatom Önöket, hogy egy szécsényi lakos koronavírus gyanújával a balassagyarmati kórházban van. Reméljük, hogy az elvégzett tesztek eredményei nem igazolják a gyanút, és mielőbb egészségesen visszatérhet családjához. Az eljárásrendnek megfelelően, ilyenkor a családtagjai járványügyi megfigyelés alá kerülnek. Ők csak az otthonukban tartózkodhatnak mindaddig, amíg a végleges eredmények meg nem érkeznek.

Mivel a kórházba került személlyel a háziorvosa is találkozott, mielőtt kórházba került volna, így a háziorvost is járványügyi megfigyelés alá vonták. A megfigyelés határideje április 10. Így mivel az ünnepek alatt amúgy is csak orvosi ügyelet működik, reményeink szerint április 14-én már újra fogadhatja betegeit. Telefonon ezekben a napokban is szolgálatot teljesít, de amennyiben elengedhetetlen a személyes vizsgálat, akkor a másik szécsényi háziorvost kell keresniük. Telefonon lehet időpontot egyeztetni.

Hangsúlyozottan kérek mindenkit, fogadják el és fogadják meg azokat az előírásokat vagy ajánlásokat, amelyek a napi koronavírusos sajtótájékoztatókon elhangzanak, vagy írásos formában megjelennek.

Nem lehet lazítani a szabályokon, bármennyire is nehéznek érezzük.

Felelősséggel tartozunk hozzátartozóinkért, ismerőseinkért, önmagunkért, de talán legfőképpen azokért, akiket lehet, hogy nem is ismerünk, akik hetek óta éjt nappallá téve, távol a családjuktól azon dolgoznak, hogy velünk semmi baj ne történjen.

Ki kell mondjam, velük szemben kifejezetten felelőtlen viselkedés, ha valaki úgy gondolja, hogy a szabályok őrá nem vonatkoznak, aki úgy gondolja, hogy ő úgysem lehet beteg.

Lehet, hogy nem leszünk betegek, lehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de mindenféle tünet nélkül is lehet bárki vírushordozó. Akár egy kisgyerek is.

Egy polgármester sem kapott felhatalmazást arra, hogy a településén élő lakosokat mozgásukban korlátozza. Én sem.

Ezért csak kérni tudom Önöket.

AKI TEHETI, MARADJON OTTHON!

Szécsény, 2020. 04. 07.

Stayer László

polgármester