KÖZLEMÉNY

Tisztelt szécsényi lakosok!

A Rákóczi út 125/A alatti ingatlan eladásával kapcsolatban Varga Béla, volt polgármesterjelölt valótlanságokat állítva, az önkormányzatot lejárató kampányba kezdett. Ezeket az alábbiakban cáfolom.

A tények:

  1. Az önkormányzat 2018 decemberében kötött adásvételi szerződést az UNILEVER Magyarország Kft-vel, 25 millió Ft értékben. A teljes vételárat 2019 májusában fizettük ki.
  2. A vásárlás előtt egy pár évig valóban béreltük az ingatlant. Csak a rezsi költségeket kellett kifizetnünk, azzal a feltétellel, hogy az épületet gazdasági céllal nem hasznosítjuk. Így tettünk. Raktárként használtuk a földszintet, míg az emeleti helyiségeket rövid ideig irodaként, majd ezt ott megszüntettük. Maradt a raktározás. Így minimális kiadása keletkezett a városnak.
  3. Mi az UNILEVER hirdetésére jelentkeztünk, 20 millió forintos ajánlattal. Azért emelkedett a vételár, mert egy másik vevő is bejelentkezett. Erről az UNILEVER tájékoztatott minket. A másik jelentkező egy szécsényi család volt, akik miután megtudták, hogy az önkormányzat a másik jelentkező, korrekt módon megkerestek és elmondták, ők sokkal többet nem tudnak rászánni, ezért ha mi szándékunk komoly, akkor ők nem srófolják feljebb az árat. Megköszöntem nekik, majd véglegesítettük az UNILEVER-rel a 25 millió forintos vételárat.
  4. Az UNILEVER vezetői elmondták, hogy szerettek Szécsényben lenni, és hogy ők is jó érzésekkel távozzanak és mi is jó érzéssel gondoljunk rájuk, 15 millió forint TAO támogatást adtak a Szécsényi VSE-nek, akik ebből 11 millió forintot utánpótlás nevelésre, 4 millió forintot pedig eszközbeszerzésre fordítottak.
  5. Az ingatlant pályázati célból vásároltuk, de a pályázat sajnos nem nyert. Ezt követően megvizsgáltunk más hasznosítási lehetőségeket, de úgy ítéltük meg, hogy a gazdasági célú üzemeltetés nem önkormányzati profil, közösségi célú ingatlanjai pedig elegendő számban vannak az városnak, melyek fenntartása így is jelentős többletkiadást jelent a költségvetésben. Ezért az ingatlan értékesítése mellett döntöttünk. Hivatalos értékbecslést kértünk, melyet egy igazságügyi szakértővel még felül is vizsgáltattunk. Az első esetben 41,5 millió, a második esetben 43,6 millió Ft-os értékbecslést kaptunk. Két alkalommal is meghirdettük az ingatlant, teljes NYILVÁNOSSÁG mellett. Elsőre senki nem jelentkezett, a másodikra egy szécsényi személy. Igaz, ő 40 millió Ft-os ajánlatot tett, de úgy ítéltük meg, hogy egy helyi, vállalkozó szellemű lakost ilyen mértékű kedvezmény megillet.

Összegzés:

  • Kilenc hónappal ezelőtt vásároltunk egy ingatlant 25 millió forintért, most eladtuk 40 millió forintért. A különbség plusz 15 millió Ft. E mellé kapott a városi sportegyesület 15 millió forintot. Ez összesen 30 millió forint plusz.
  • Úgy gondolom, ezt a városi vagyon elherdálásának feltüntetni nem jóindulatra vall.
  • Kérem ezért Varga Béla urat, vegye észre, hogy a kampányidőszak véget ért. Most már a munkának van itt az ideje. Kapott ő is a város lakóitól felhatalmazást, hogy a megyei közgyűlésben Szécsény érdekében dolgozzon. A Területfejlesztési Bizottság elnökeként, kormánypárti politikusként kellő lobbierővel rendelkezik, hogy a város gazdasági fejlődését a választási kampányban beígért módon segítse. Az önkormányzat ehhez minden támogatást megad, hiszen továbbra is ő a vállalkozói park kialakításáért felelős tanácsnok.
  • Hajrá Varga Béla!

Stayer László

polgármester