KÖZÉTKEZTETÉSI INFORMÁCIÓ

Tájékoztatom a tisztelt szécsényi lakosokat, hogy a közétkeztetést biztosító céggel (Agro Help Nonprofit Kft.) egyeztettem, és készen állnak arra, hogy kiszolgálják a kötelező gyermekétkeztetésen felüli igényeket.

Jogos igényként merült fel a hétvégén több szülőben, hogy a nagyobb gyermekét ugyan nyugodtan otthon tudja hagyni, de a mindennapi ebéd biztosítása nehézséget okozhat.

Egy napra van szükség, hogy az iskolákkal az étkezési igényeket összesítsük és az ebéd szállításának módját megszervezzük.

Amik a holnapi együtt gondolkodáshoz alapinformációk lehetnek:

  1. Minden reggel 9 óráig kell jelezni az ebéd igényt. FONTOS ELFOGADNUNK, HOGY MEG KELL FORDÍTANUNK A GONDOLKODÁSUNKAT, HISZEN EDDIG AZÉRT SZÓLTUNK, HA NEM KÉRT EBÉDET A GYERMEKÜNK! CÉLSZERŰ OSZTÁLYKÖZÖSSÉGEKNEK ÖSSZEFOGNIUK AZ IGÉNYEK ÖSSZEGYŰJTÉSEKOR. (MÁR VANNAK IS ILYEN KEZDEMÉNYEZÉSEK. SZUPER, HOGY ILYEN KREATÍVAK A SZÜLŐK!)
  2. Csak ebédet lehet igényelni.
  3. A menü a Szécsényi Agro Help Nonprofit Kft. Facebook oldalán megtekinthető. A gyermekeknek az „A” menü igényelhető, ára 750 Ft. Ha esetleg a szülők is kedvet kapnak, a felnőtteknek „B” menüt biztosítanak, annak 850 Ft az ára. (MAGÁNVÉLEMÉNYEM, HOGY KIPRÓBÁLTAM MÁR MINDKETTŐT, FINOM ÉS BŐSÉGES.)
  4. Az ebéd kiosztása 11.30-tól 13 óráig történik, ételhordókba, amit vinni kell magunkkal. Az ebédosztás helye a konyha bejárata, ami a Táncsics utca felől közelíthető meg, de holnap ez ügyben még egyeztetnünk kell az iskolákkal, hiszen az ebédjegyet is fel kell venni. Az biztos, hogy az épületbe nem lehet belépni, csak az ajtóban lehet várakozni. A konyha személyzete a szabályoknak megfelelő öltözékben szolgálja ki a lakosokat. GONDOSKODNUNK KELL VISZONT ARRÓL IS, HOGY NE ALAKULJON KI NAGYOBB TORLÓDÁS. EHHEZ ELKÉPZELHETŐ, HOGY A BÁRKÁNYI ISKOLA UDVARÁT IS IGÉNYBE KELL VENNÜNK.
  5. Arra is lehetőség lesz, hogy az ebédet kiszállítsák, ebben felajánlom a hivatal gépkocsiját, de akár a sajátunkat is.
  6. FONTOSNAK TARTOM FELHÍVNI A FIGYELMET, HOGY TOVÁBBRA IS FOKOZOTTABBAN FIGYELJÜNK AZ IDŐSEKRE, HISZEN ELSŐSORBAN ŐK A VESZÉLYEZTETETTEK. SZÁMUKRA A BOLTBA JÁRÁS, BEVÁSÁRLÁS KOCKÁZATI TÉNYEZŐ LEHET, HISZEN OTT ÓHATATLANUL TÖBB EMBERREL IS KONTAKTUSBA KERÜLHETNEK. EZÉRT IS MEGFONTOLANDÓ AZ EBÉD KISZÁLLÍTTATÁSA, HISZEN MELEG ÉTELLEL BIZTOS, HOGY NEM TERJED A VÍRUS. A FELNŐTT ÉTKEZTETÉSBEN IGÉNYBE VEHETŐK A VÁROSBAN MŰKÖDŐ ÉTTERMEK IS. EGYTŐL EGYIG KIVÁLÓ MENÜKET BIZTOSÍTANAK. Ezekről is meggyőződtem már nem egyszer…
  7. Benczúrfalva és Pösténypuszta lakosaira kiemeltebben figyelnünk kell, hiszen számukra a bejárás nehézségeket okozhat a későbbiekben.

Minden építő jellegű további javaslatot szívesen fogadunk.

Szécsény, 2020. március 15.

Tisztelettel:

Stayer László                                                                                                                            polgármester