JÁRDÁK ÉS ELŐKERTEK GONDOZÁSA

Tisztelt Szécsényi Lakosok!

A közelmúlt időjárása kedvezett a fák, bokrok, cserjék, a gyep fejlődésének. A sok csapadék, a napsütés, a párás levegő elősegíti a növények gyors fejlődését. A kertekbe és a lakások előtti előkertekbe ültetett vagy vadon nőtt növények száma és mérete ilyen éghajlatnál egyik napról a másikra olyan méreteket ölt, amivel foglalkozni kell. A kertekben elszaporodó gyomnövények nem csak a tulajdonos, hanem a szomszédok kertjeit is fertőzik. Az előkertek gondozatlansága azon kívül, hogy esztétikailag kifogásolható, sok esetben a közlekedés biztonságát is fenyegetik. Az útkereszteződések mellett lévő előkertekben, a kereszteződéstől mért 6 méteren belül, csak 50 centimétertől alacsonyabb növény megengedett.

Szécsény Város Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztaság fenntartásáról szóló 15/2005.(V.10) önkormányzati rendelete 7. § (1) bek. a) pontja szerint az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában 2 m széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület állandó tisztántartásáról a tulajdonos köteles gondoskodni.

Kérek minden szécsényi lakost, hogy a jó gazda szemével nézzen szét a saját portáján és igyekezzen rendben tartani a kertjét és a lakása elötti előkertet.

 

Köszönettel: dr. Pifka-Boda Zsuzsanna  jegyző