ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK FELSZÁMOLÁSA INDUL SZÉCSÉNYBEN

Szécsény Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívásra.

A pályázat célja az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolása.

A szakmai értékelés alapján a 2020/TMOP/0091 azonosító számú pályázat 9.176.900 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt helyszíne Szécsény területén (1424 hrsz., belterület, 0105 hrsz., külterület, 0104/2 hrsz., külterület) található, kizárólagos önkormányzati tulajdonú ingatlanok. Megközelítőleg 364 m3 illegálisan lerakott szemét található a helyszíneken, amelyeknek egy része zöld-, építési- és vegyes hulladék, amely a lakosság részéről került a területen illegálisan lerakásra.

Az ingatlanok teljes hulladékmentesítése mellett a 0105 hrsz. és 0104/2 hrsz. területeken kamerarendszer és sorompó kiépítése is megvalósul, amely hozzájárul az elkövetők felderítésének sikerességében, de az elkövetés megelőzésében is.

A projekt végrehajtását követően bízunk abban, hogy az illegális hulladéklerakás megelőzésének érdekében kiépített ingatlanvédelmi rendszerek hatékonyak lesznek.

A támogatás elősegíti az illegális hulladéklerakók magatartásának megváltoztatását, az ismétlődő tevékenység megakadályozását.

 

Stayer László

polgármester