HÉTVÉGI SZABÁLYOZÁS

Tisztelt szécsényi lakosok!

Kormányrendelet hiányában, időskorú lakosságunk védelme érdekében ezúttal csak kérni tudom Önöket, hogy az elmúlt időszak gyakorlatának megfelelően, az előttünk álló hétvégére (2020. május 9. 00.00 órától 2020. május 10. 24.00 óráig terjedő időszakra) bevásárlásnál az eddig bevált eljárást alkalmazzuk. Azaz:

  • élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9-11 óra közötti időpontban vásároljanak a 65 év feletti polgárok, a 65 év alattiak csak ezen időszakon kívüli időben.
  • fokozottan kérjük, sőt elvárjuk, hogy az üzletekben ne csoportosan vásároljanak, hanem egy családból csak egy fő. Kivételt jelent a kiskorú gyermekkel együtt vásárló szülő. Ennek betartatása a kereskedelmi egység üzemeltetőjének a feladata.
  • a 4 nagyobb élelmiszerbolt esetében kérem, hogy csak bevásárlókocsival lehessen belépni az üzletbe, és csak annyi kocsit helyezzenek ki, amennyi együttes használata esetén is biztosított a kötelezően előírt személyes távolságtartás. Kérem továbbá, hogy az esetleges kint állóknak alakítsanak ki ideiglenes „várakozói zónát”.

Jó hétvégét kívánok mindenkinek!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra, és aki teheti, maradjon otthon!

Szécsény, 2020. 05. 08.

Stayer László

polgármester