ÉMOP-3.1.2/B-2008-0019

ÉMOP-3.1.2/B-2008-0019
SZÉCSÉNY,
BÁTHORY-BAJCSY-BEM APÓ
UTAK FELÚJÍTÁSA

Az Európai Unió és a Magyar Állam
által nyújtott támogatás összege: 72.406.420 Ft
A projekt az Európai Unió támogatásával,
az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kapcsolódó hírek:

Újabb három belterületi út került átadásra
80 millió forint értékben Szécsényben

A most záruló önkormányzati ciklusban mintegy 150 millió forintot fordítottak a belterületi utak felújítására Szécsényben.

A lakosság életminőségét javító program részeként 2010. június 30-án újabb három közút felújítása fejeződött be a Nógrád megyei településen.

A városközpontban lévő Báthory, Bajcsy-Zsilinszky és Bem apó utak 1,3 kilométer hosszban kaptak új burkolatot.
A megvalósítás 80 millió forintos költségéből 72 millió forintot európai uniós pályázaton nyert el a szécsényi önkormányzat, a 8 milliós önrészt saját büdzséjéből fedezte.

Az elmúlt évek során a közmeghallgatásokon visszatérő problémaként jelentkezett Szécsényben a belterületi utak rossz állapota. A képviselő-testület rangsorolta a problémákat a biztonságos közlekedés veszélyei és a forgalmi viszonyok alapján, így már korábban 18 milliós költséggel új aszfaltszőnyeggel borították a Petőfi és Táncsics utcákat, 14 millió forintból a Hunyadi utat, 30 millió forintból újultak meg az Árpád, a Sallai és Fürst Sándor utcák.

Az európai uniós pályázati forráshoz kapcsolódva döntöttek a most átadott – egyébként három „B” betűs útként ismert – projekt, a Báthory, a Bajcsy-Zsilinszky és a Bem apó utak felújításáról. A városközpontban lévő utak állapota erősen romlott, kátyús volt, emiatt rendkívüli balesetveszélyt jelentettek az itt élő több száz lakónak. A területen az utolsó beavatkozás 35 esztendővel ezelőtt történt.

Ezúttal megtörtént a járdák felújítása az akadálymentes közlekedés biztosításával együtt.

A szécsényi infrastrukturális projekt illeszkedik a települési, a régiós, illetve az Európai Unió által megfogalmazott célkitűzésekhez, programokhoz, amely szerint meg kell teremteni a hátrányos helyzetű kistérségek felzárkóztatását az uniós elvárásoknak megfelelően.

A kivitelező HEDÚT ’91 Kft. közbeszerzési eljárás keretén belül került kiválasztásra.

Szécsény Város Hivatalos Weboldala