TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002

“Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna” helyi foglalkoztatási paktum

TOP-5.1.2-15-NG1-2016-00002

A Nógrádi Szabad Vállalkozási Zóna helyi foglalkoztatási együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy a helyi problémákra helyi szinten szülessenek megoldások. A projekt keretében megvalósulnak a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalára fókuszáló tevékenységek egyaránt.  A program főként az álláskeresők foglalkoztathatóságának javítását szolgálja képzési és foglalkoztatást ösztönző beavatkozások segítségével, valamint támogatja a munkaerőpiacra történő eredményes visszavezetést segítő, programokba bevonást és programban maradást elősegítő munkaerő-piaci szolgáltatásokat. A keresleti oldalt hivatott erősíteni a projekt keretében megvalósított befektetés-ösztönzés, amely munkahelyeket teremtő beruházásokat kíván a térségbe vonzani, valamint a térségi szereplők fejlesztéseit elősegíteni.

A munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát egyaránt erősíti a térségi munkaerőpiac releváns szereplői közötti együttműködés kialakítása és tartalmi elemeinek bővítése. Az együttműködés hozzájárulhat a munkaerő kínálatot alakító képzések tartalmi és minőségi jellemzőinek javításához, a helyi gazdaság erősítéséhez, a térségi foglalkoztatók együttműködéséhez és a foglakoztatási helyzetet javító szabályozási és egyéb intézkedések, változtatási igények kialakításához.

A pályázó: Nógrádi fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft, konzorcium további tagjai: Bátonyterenye Város Önkormányzata, Szécsény Város Önkormányzata, a Pásztói Polgármesteri Hivatal, Nógrád Megyei Kormányhivatal, valamint a Kontakt Alapítvány.

A projekt teljes költségvetése 1,383 milliárd forint, melynek legalább 70%-át munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kell költeni 2021. végéig.

Szécsény Város Hivatalos Weboldala