LAKÁS ÁRVERÉS

LAKÁS ÁRVERÉS

Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 132/2017.(VII.13.) számú határozata alapján  árveréssel történő értékesítésre meghirdeti az önkormányzat tulajdonában álló,

  • Szécsény, Mindszenty József tér 3. A lépcsőház, 3. emelet 3. szám, 1309/A/10. helyrajzi szám alatt található, lakás megnevezésű, 50 m2 alapterületű ingatlant. 

Az árverés kiírója: Szécsény Város Önkormányzata – 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. 

Az árverési hirdetmény kifüggesztésének napja:            2017. augusztus 01.

Az árverési hirdetmény levételének napja:                     2017. augusztus 11. 

Az árverés napja:      2017. augusztus 14. (hétfő) de.1000 óra

Az árverés helye:

Szécsényi Közös Önkormányzati Hivatal (3170 Szécsény, Rákóczi út 84.) Haynald Lajos kistanácskozó terme

Ajánlattevők köre:

– magánszemély

– jogi személy

– jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet

Az árverés a vagyontárgy értékesítésének nyilvános, a pályázók közvetlen részvételével és jelenlétével megvalósuló versenyeztetés, mely során a vételár a nyilvános liciten licitlépcsők alkalmazásával kialakult legmagasabb ajánlati ár.

A versenyeztetési eljárás során, annak minden résztvevője köteles biztosítani a verseny tisztaságát, az esélyegyenlőséget és a nyilvánosságot.

Árverés tárgya:                          címe:                         Mindszenty József tér 3. A lh. 3. emelet 3.

helyrajzi száma:        1309/A/10

alapterülete:              50 m2

rendeltetése:              lakás

közműellátottsága:    elektromos árammal, vízzel ellátott,

gázcsonk az épületben

A lakás műszaki állapota:          – elektromos hálózat: külön mérővel, 220V/10A,

– belső falfelületek: meszelt

– alapozás: sávalap

– vázszerkezet: előre gyártott panel

– válaszfalak: tégla

– nyílászárók: fa szerkezetű, nem hőszigetelt üvegezésű

– jelenlegi fűtés: hőtárolós kályha

– födémszerkezet: vasbeton

– tetőszerkezet: vasbeton, bitumenes szigeteléssel

– külső felületek: nemes vakolat

– az ingatlan felújításra szorul

 

Helyiség Padlóburkolat Falfelület Alapterület
szoba parketta meszelt 19 m2
szoba parketta meszelt 12 m2
konyha meszelt 7 m2
közlekedő meszelt 5 m2
kamra meszelt 1 m2
fürdőszoba meszelt 6 m2

 Az ingatlan megtekintésének, valamint az árverésre vonatkozó kérdések feltevésének, információszerzés időpontja:                                                   

Előzetes telefonon történő egyeztetés alapján 2017. augusztus 11. (péntek) 1300 óráig. (32/370-199/213 melléken Galó Gáborné)

Induló ára:                             4.500.000 Ft, azaz négymillió-ötszázezer forint 

Licitlépcső mértéke:               50.000 Ft, azaz ötvenezer forint 

Biztosíték megfizetése és fedezetigazolás:

– Az árverés résztvevői 2017. augusztus 11-ig kötelesek az induló ár 10%-át pályázati biztosítékként megfizetni.

– Az árverésen az vehet részt aki, az induló ár 10%-ának megfelelő összegű biztosítékot letéti díjként az Önkormányzat számlájára – legkésőbb az árverés megkezdéséig – befizeti és a befizetés tényét az árverésen igazolja, valamint hitelt érdemlően igazolja a vételár fedezetének meglétét. is.

– A biztosíték összegét a felek eredményes árverés esetén a vételárba beszámítják.

– A biztosíték visszajár az árverés visszavonásától, és nem nyert ajánlattevő esetén az árverésen való eredményhirdetésétől számított 15 napon belül.

– Nem jár vissza biztosíték, ha az ajánlattevő az ajánlatát az ajánlati kötöttség időtartama alatt visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható okból hiúsult meg.

Az összeg megfizetése Szécsény Város Önkormányzata K&H Banknál vezetett 10402142-21424304 számú fizetési számlájára átutalással történhet. A nyertes által befizetett biztosíték összegét a vételárba be kell számolni. 

Az árverésen az vehet részt aki, az árverés megkezdését megelőzően bemutatja az árverés vezetőjének alábbi dokumentumokat:

– személyi igazolványát, egyéni vállalkozói igazolványát (egyéni vállalkozói igazolvány kiváltására irányuló szándéknyilatkozatot), illetve ha a jelentkező gazdasági társaság, akkor 30 napnál nem régebbi cégkivonatot (folyamatban lévő cégbejegyzési eljárás igazolását).

– biztosíték letétbe helyezésének igazolását

– legalább az induló ár erejéig szóló fedezetigazolást (bank igazolás)

– meghatalmazott esetén a közokiratba, vagy közjegyző által hitelesített teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt maghatalmazást.

Felhívom az ajánlattevők figyelmét, hogy az árverési hirdetmény feltételeinek elfogadására, és az ellenszolgáltatás teljesítésére az árverési jegyzőkönyvben nyilatkozni kell.

Szerződéskötés:

Az árverésen nyertes ajánlattevővel az eredményhirdetéstől számított 30 napon belül kell szerződést kötni.

Szerződéskötés tervezett időpontja: 2017. szeptember 14.

Fizetési feltételek:

Az árverési eljárás során meghatározott pályázati induló ár a képviselő-testület által meghatározott vételár.

Az árverés nyertesének az ingatlan vételárát az adásvételi szerződés megkötését követő 30 napon belül kell megfizetni Szécsény Város Önkormányzata K&H Banknál vezetett 10402142-21424304 számú fizetési számlájára.

Terhek és kötelezettségek:

– A vételár hiánytalan megfizetéséig az Önkormányzat az ingatlanra vonatkozó tulajdonjogát fenntartja.

– A vevő köteles hozzájárulni ahhoz, hogy a tulajdonjog-fenntartással történt eladás ténye az ingatlan-nyilvántartásba az eladó javára bejegyzésre kerüljön. A bejegyzett tulajdonjog fenntartás tényének törléséhez történő hozzájárulás megadására a polgármester jogosult. A polgármester a tulajdonjog fenntartás tényének törléséhez hozzájárul, ha a vevő a még fennálló vételár tartozását maradéktalanul kiegyenlítette.

– Amennyiben az ingatlan megvásárlása érdekében a vevő pénzintézeti kölcsönt vesz igénybe, a vevő tulajdonjogának a ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése iránti ingatlan-nyilvántartási eljárás felfüggesztése kérhető.

Egyéb Tájékoztatás:

– A licit lebonyolítása során az ajánlati összeget legalább az árverési felhívásban meghatározott összeggel lehet emelni.

– A licitálásban részt vevők kézfelemeléssel licitálhatnak.

– Az árverésen az induló ár nem csökkenthető.

– Az árverést addig kell folytatni, amíg az ajánlati árat egy licitáló tartja csak. Ha az árverésen készpénzes ajánlattevő és pályázati forrásból fizetni szándékozó ajánlattevő is pályázik, úgy a licit során kialakuló azonos ajánlatkor a készpénzes ajánlattevőt kell nyertesnek nyilvánítani.

– Ha a licit során megtett ajánlatok összege megegyezik, és új ajánlatot egyik ajánlattevő sem tesz, a tárgyalást levezető személy a nyertes ajánlattevőt – sorsolással állapítja meg.

– Az árverés eredménye az árverésen kihirdetésre kerül. Az eredmény megállapítását követően az érintett ajánlattető tájékoztatást kap a szerződéskötés feltételeiről és határidejéről.

– Eredménytelen az árverés, ha azon nem tettek vételi ajánlatot vagy az árverés győztese, illetve az írásban értesített második legjobbnak ítélt ajánlattevő 30 napon belül nem köt szerződést.

– Eredménytelen az árverés akkor is, ha a kiíró valamely ajánlattevőnek az eljárás tisztaságához fűződő, vagy a többi ajánlattevő érdekeit egyébként súlyosan sértő cselekménye miatt az árverés eredménytelenné nyilvánítása mellett döntött, vagy amennyiben a kiíró az eljárást indokolás nélkül eredménytelenné nyilvánította.

– Az árverés eredménytelensége esetén a megismételt árverésen nem vehet részt az, aki az előző árverésen nyertes vevőként, vagy utóbb a nyertes helyébe lépett második legjobb ajánlatot tevőként később a szerződéskötéstől visszalépett, vagy a vételárat határidőn belül nem fizette meg.

Szécsény, 2017. augusztus 01.

Stayer László                                                             dr. Végh Adrienn

polgármester                                                              megbízott jegyző