BREAKING NEWS

Az oltóbuszokhoz már azok is mehetnek, akik nem regisztráltak. A helyszínen megoldottuk a regisztráció lehetőségét. Este nyolcig lehet menni, a buszok a Művelődési Ház előtt állnak.

OLTÓBUSZOK SZÉCSÉNYBEN

Tisztelt szécsényi lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy megérkeztek az oltóbuszok Szécsénybe, a Művelődési Központ elé. 8 órától 20 óráig 180-180 főt tudnak beoltani Janssen vakcinával. A megyei tisztifőorvostól kapott tájékoztató alapján az oltóanyag előnye, hogy csak egy alkalommal kell beadni, és 14 nap után kialakul a védettség. 18 év felett adható tünetmentes, regisztrációval rendelkező állampolgárnak, kivéve a várandós, vagy szoptató édesanyákat és daganatos betegeket. A mobil oltóállomás munkatársai mindazokat várják, akik rendelkeznek regisztrációval és élni kívánnak az oltás lehetőségével.

Stayer László
polgármester

ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK FELSZÁMOLÁSA INDUL SZÉCSÉNYBEN

Szécsény Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által, az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020. évben megvalósítandó I. üteméről szóló 1598/2020. (IX.21.) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívásra.

A pályázat célja az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolása.

A szakmai értékelés alapján a 2020/TMOP/0091 azonosító számú pályázat 9.176.900 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt helyszíne Szécsény területén (1424 hrsz., belterület, 0105 hrsz., külterület, 0104/2 hrsz., külterület) található, kizárólagos önkormányzati tulajdonú ingatlanok. Megközelítőleg 364 m3 illegálisan lerakott szemét található a helyszíneken, amelyeknek egy része zöld-, építési- és vegyes hulladék, amely a lakosság részéről került a területen illegálisan lerakásra.

Az ingatlanok teljes hulladékmentesítése mellett a 0105 hrsz. és 0104/2 hrsz. területeken kamerarendszer és sorompó kiépítése is megvalósul, amely hozzájárul az elkövetők felderítésének sikerességében, de az elkövetés megelőzésében is.

A projekt végrehajtását követően bízunk abban, hogy az illegális hulladéklerakás megelőzésének érdekében kiépített ingatlanvédelmi rendszerek hatékonyak lesznek.

A támogatás elősegíti az illegális hulladéklerakók magatartásának megváltoztatását, az ismétlődő tevékenység megakadályozását.

 

Stayer László

polgármester

GYÁSZ

50 éves korában elhunyt Szécsény országos hírű sportolója, Vincze Márton autóversenyző, a Rali-Túra bajnokság korábbi győztese. Osztozunk a hozzátartozók, a barátok, és a sportrajongók gyászában. Őszinte részvétünk.

 

OLTÓBUSZOK ÉRKEZNEK SZÉCSÉNYBE

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2021. május 10-én, hétfőn 2 honvédségi oltóbusz érkezik Szécsénybe, a Művelődési Központ elé.
8 órától 20 óráig 180-180 főt tudnak beoltani Janssen vakcinával. A megyei tisztifőorvostól kapott tájékoztató alapján az oltóanyag előnye, hogy csak egy alkalommal kell beadni, és 14 nap után kialakul a védettség. 18 év felett adható tünetmentes, regisztrációval rendelkező állampolgárnak, kivéve a várandós, vagy szoptató édesanyákat és daganatos betegeket.
Az esetleges torlódások elkerülése érdekében az önkormányzat munkatársai segítenek az időbeosztás elkészítésében.
1-1 oltóbuszban 20 percenként 5-5 főt tudnak leoltani, így összesen 10 főt.
Kérjük Önöket, amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, jelentkezzenek 2021. 05. 07-én pénteken 12 óráig az alábbi elérhetőségeken, és munkatársaink segítenek az időpont választásban.
Telefon: +36703827861, +36705294242
e-mail: pm.szecseny@globonet.hu
 
Stayer László
polgármester

Szécsény Város Hivatalos Weboldala